JOURNÉE INTERNATIONALE DE LA FRANCOPHONIE

Am fost invitate de catre ambasadorul romaniei din Alger, pentru a celebra Ziua Internationala a Francofoniei si pentru a reprezenta Romania in cadrul acestei sarbatori.

 

Alger a fost prima mea destinatie de pe continentul Africii. Asteptandu-ma sa vad in mare parte locuitori africani, a fost derutant sa descopar de fapt civilizatia islamica unde limba oficiala era araba. Limba franceza se studiaza in scoli, insa este rar intalnita ca limba nativa.27b93e13b004a4cec97b85c3a5804e69Experienta a devenit si mai palpitanta atunci cand ni s-a spus ca nu avem voie sa ne plimbam singure, ci doar insotite de stuff-ul ambasadei si va trebui sa fim decent imbracate. Sotia ambasadorului s-a oferit sa ne faca turul orasului, povestindu-ne despre picanteriile orasului: reguli, conflicte si despre produsele cosmetice…

Femeile musulmane nu aveau voie sa umble descoperite., iar la plaja sau in mare tot acoperite trebuiau sa fie. Barbatii se uitau ciudat la noi, ba chiar unul a devenit galagios atunci cand una dintre noi a ridicat mana sa ne arate ceva si i s-a vazut foarte putin pielea abdomenului.DSC00832DSC00821Cladirile erau toate albe, cu balcoane si obloane albastre, iar strazile pline de verdeata si parculete viu colorate.DSC00915DSC00850DSC00820DSC03462DSC03436DSC03427Ghiciti ce conduceau taximetristii si politistii!DSC00835DACIA! 😀DSC00827Nu existau reguli de circulatie… Dreptatea si-o fac singuri, iar asta se putea intelege si dupa aspectul masinilor…erau atinse prin toate colturile.

Si ca sa incheiem calatoria cum se cuvine, unde credeti ca faceau localnicii scoala de soferi?

….PE TROTUAR!….

In fata hotelului nostrum, tocmai se sustinea examenul de conducere, evident, pe trotuar!

 

Hugs & Kisses!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *


You May Also Like