Aroganță sau nu, chiar dacă este vacanța de vară, eu îți recomand o mică escapadă… Dar nu oriunde, ci la snowboarding, în Alpii Elveției. Dacă de 1Mai am făcut frigul la mare, vacanța de vară o începem cu 35 de grade în luna Iulie. Eu zic că în luna Iulie încă putem bea un vin fiert la poalele ghețarilor…
VACANȚA DE VARĂ
DE CE ELVEȚIA?
- Zermatt este un orăşel din Alpii elveţieni, înconjurat de munţi şi gheţari.
Zermatt
Priveliştea de pe terasa noastră
- Este renumit ca staţiune turistică exclusivistă pentru ski sau drumeţii şi alplinism.
- Este cea mai înaltă şi renumită statiune de ski din Europa.
Pârtiile Oberer Theodulgletscher
Lipseste cana cu vin fiert…
Pârtiile sunt perfecte pentru o vacanţă de vară!
- Are reputația unei destinații scumpe, dar este singura zonă din Europa unde turiștii se pot bucura pe parcursul întregului an de pârtii foarte bine puse la punct. Elvețienii sunt foarte ospitalieri și te simți foarte relaxat oriunde te-ai afla.
La a treia plimbare nu am mai rezistat… Sunt delicioși!
În stânga mea, adormise un bătrânel cu gura deschisă, iar în dreapta mea, erau două doamne toropite de mângâierea soarelui 😀
Swiss Night Frappe
Să ne trezim un pic…Scorțișoara este aroma mea preferată
- Aici se antrenează vara și lotul național de ski.
Telescaun
- Ai posibilitatea de a face ski și alpinism în aceeași perioadă.
- Întâlnim cel mai frumos traseu ferovial din lume.
- Este stațiunea cu cel mai curat aer.
- Vehicolele sunt foarte puține și toate electrice. Au aspectul unor mașinuțe de golf.
- Te poți plimba cu trăsura.
Este o adevarată poveste, iar toată priveliștea din jurul tău te încarcă cu bucurie și entuziasm
Cine nu adoră vacanța de vară?
Cărările de langă casa pe care mă plimbam zi de zi
- Stațiunea pare a fi un orășel din turtă-dulce, foarte bine pusă la punct, cu magazine luxoase și restaurante numeroase, iar toate la prețuri pe măsura renumelui stațiunii exclusiviste.
Sculpturi dulci din buturugi de lemn
Gospodăria și grădinile vesele
Maci albi și galbeni?
La prăvălie… Ski Bar
Treaba e serioasă! 😀
DE CE VARA?
- Prețul cazării și al circuitelor de pe pârtii sunt la jumătate de preț față de sezonul friguros.
- Vara pe pârtie, vremea este mult mai blândă. Nu bate vântul, nu viscolește, iar când cobori în stațiune, totul este înverzit. Cu puțin noroc, poți admira și dolofanele marmote care ies din când în când la soare.
- Pârtiile vară nu sunt la fel de aglomerate ca pe perioada iernii.
Mi-ar plăcea să am și aripi
Yamy!
Foarte cuminte si răbdătoare la vitrinele cu dulciuri …
Magazin cu ciocolată elvețiană
Done! New sunglasses from Swatch 🙂
DE CE LOFT?
- Dacă pleci într-un grup mai mare de 4 persoane este mai avantajos și mai distractiv să închiriezi un loft.
- Vă puteți organiza mult mai frumos, împartindu-vă sarcinile: pregătirea micului dejun, focul în șeminee, curățarea vaselor, organizarea mesei, cumpărături s.a.m.d.
Bună dimineața!
Detaliile prânzului
- Deși stațiunea este plină de hoteluri, case de vacanță, cabane și chalet-uri, toate sunt construite cu simț de răspundere, păstrându-și caracterul și atmosfera originală de sat de munte tradițional. Alegerea unui loft este o frumoasă provocare. Asta dacă ești adeptul vacantelor în care trebuie să te gospodărești singur.
Loftul în care am stat, este unul dintre cele mai celebre
Heinz Julen este designerul acestuil loft.
Un designer celebru elvețian, căruia îi vei recunoaște și alte lucrări în timp ce te plimbi pe străduțele Zermatt-ului.
Living
Peisajul perfect pentru o vacanță de vară la multe
DE CE BUCĂTAR PERSONAL?
- La fel ca în cazul închirierii unui chalet, bucătarul personal este rentabil doar dacă sunteți mai mulți.
- Te poți orienta și aproviziona zilnic de la super-market. Sunt la 2-5 minute de mers pe jos.
- În general, toate alimentele sunt mai scumpe, dar vei economisi cu siguranță câțiva bănuți. Mesele principale pe care ar fi trebuit să le servești în mod normal la restaurant sunt destul de scumpe.
- Pentru a-ți face o mică idee, un ou kinder era în jur de 10 RON, față de 2-3 RON cât costă pe la noi.
- Am fost plăcut surprinși de cei doi „bucătari” care au fost exact pe gustul nostru. Un cuplu de ardeleni foarte preocupați și talentați într-ale gastronomiei, plus o companie plăcută.
Creme Brulee
Ou poșat si avocado
DE CE 5 MINUTE DE TĂVĂLEALĂ?
- După anul trecut, an în care am trecut prin numeroase accidentări neprevăzute și suficient de problematice, m-am trezit la 3.480m că îmi este frică să pornesc pe pârtie.
- Cu placa în picioare și foarte nesigură pe mișcări, mă poticneam la fiecare viraj de parcă eram pentru prima oară pe placă… Mă panicasem dintr-o dată, ceea ce nu îmi stă deloc în fire, ba din contră, trebuie să mă mai tempereze cei din jurul meu.
Auch…
- Am stat vreo 2 minute în fund (nu mai era nimeni în jurul meu) și am analizat situația… Nu mă speria pârtia, ci faptul că nu îmi mai ieșeau comenzile 😀
- Începusem să mă gândesc la cum mă dădeam cu un an în urmă, cât de sigură eram pe mișcări și la regulile pe care mi le spusese instructorul în primele ore… Apoi am realizat că nu am placa și boots-ii mei în picioare (erau închiriate), așa că trebuie să mă acomodez.
- M-am ridicat foarte încrezătoare, cu toate comenzile readaptate, iar totul a revenit la normal…
CONCLUZIE: Nu porni niciodată la drum fără să analizezi un pic situația și fără să îți aduni un pic gândurile. Riști să fi surprins chiar și în cele mai banale momente…
Gata, mă declar mulțumită!
Vă doresc o vacanță de vară cât mai racoroasă!
Împărtășește-mi și tu destinația ta favorită!
Hugs & Kisses!